Innovatie in de payroll sector

Gedurende de afgelopen jaren is de dagelijkse realiteit voor veel Nederlandse ondernemers sterk veranderd. De grootste oorzaak hiervan was ongetwijfeld de economische crisis, die ervoor zorgde dat marges daalden en afnemers steeds meer macht verworven. Veel bedrijven hebben op deze ontwikkelingen gereageerd door te zoeken naar nieuwe methoden om de interne kosten te bedwingen. Dit heeft ertoe geleid dat er ondanks de economische malaise een gunstig klimaat voor innovatie is ontstaan binnen de sector voor financiële dienstverlening.

Deze impuls van nieuwe energie heeft zich op slechts weinig plaatsen zo sterk doen gelden als in de payroll sector. Het uitbesteden van de payroll werd nog niet zo lang geleden met argwaan bekeken, maar nu wordt deze tactiek door steeds meer bedrijven omarmd. Deze veranderde houding heeft geleid tot meer vraag naar payroll services, en sterkere onderlinge concurrentie in de payroll sector. Hierdoor zien ook financiële dienstverleners zich tegenwoordig steeds vaker genoodzaakt om te innoveren. Om een beter beeld te krijgen van de huidige Nederlandse economie is het zeer interessant om deze innovaties te bestuderen.

Payroll – de huidige stand van zaken

Payroll services worden op dit moment voornamelijk gebruikt om de administratie binnen bedrijven te vereenvoudigen. De sector zelf is het er alles aan gelegen om deze visie te onderschrijven. Voor klanten zien payroll diensten er dan ook zeer simpel uit: een bedrijf geselecteerd bepaalde delen van haar administratie en besteedt deze uit bij de payroll service provider. Personeelsadministratie, salarisadministratie en overige administratieve werkzaamheden worden dan buiten de organisatie in kwestie bijgehouden.

Achter deze simpele functionaliteiten schuilt echter een complexe wereld. Om de payroll van verschillende bedrijven te kunnen beheren is een goede technische ondersteuning onontbeerlijk. Dienstverleners in de payroll sector moeten er immers voor zorgen dat alle data klopt, aangezien hun klanten blind op hen moeten kunnen vertrouwen. Informatie moet continu bereikbaar zijn, en het aanpassen van de payroll mag een financiële dienstverlener niet teveel tijd kosten. Aanbieders moeten dus goed en goedkoop zijn, iets wat zij realiseren door gebruik te maken van de modernste mogelijkheden op gebied van software en hardware.

Wat kunnen bedrijven in toekomst van payroll services verwachten?

Het succes van een payroll dienstverlener hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van diens technische infrastructuur. Data moet veilig zijn, bereikbaar en inzichtelijk. Dat aanbieders hierin slagen is op zich al bewonderenswaardig; iedere afzonderlijke payroll vertegenwoordigt een complexe administratie. Toch zal het huidige systeem niet lang volstaan.

Gebruikers wennen snel aan de mogelijkheden van nieuwe technologieën, en dat is bij het uitbesteden van de payroll uiteraard ook het geval. Payroll service providers zullen dus steeds weer op zoek gaan naar nieuwe manieren om hun klanten aan zich te binden. Ondernemers kunnen nu al via het internet inloggen. In de toekomst zullen zij de payroll ook via de mobiele telefoon kunnen bekijken. Ook zal de controle die een ondernemer heeft over zijn of haar payroll steeds verder verhoogd worden. Intelligente administratiesystemen zullen het beheer van de payroll aanzienlijk makkelijker maken, en het is te verwachten dat payroll aanbieders hun eigen systemen direct met lokale systemen zullen integreren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: